FinansWatch

Forbund: Øget produktivitet skal give vækst, ikke fyringer

Både Finansforbundet og Finanssektorens Arbejdsgiverforening glæder sig over, at de finansansatte mener, at der er plads til mere produktivitet på arbejdspladsen

Ifølge en undersøgelse fra Ugebrevet A4 føler 60 pct. af de finansansatte, at der er plads til forbedringer i produktiviteten på arbejdspladsen. Den holdning vækker glæde hos Finansforbundets Arbejdsgiverforening.

”Jeg synes jo, det er vældig positivt. Udfordringen for sektoren er, at de samlede omkostninger skal reduceres. Det er et krav, som de der skal investere i bankerne og funde bankerne, har stillet. Så er det meget mere konstruktivt og positivt at pege på, at der kan foretages produktivitetsforbedringer, end blot at beklage sig, hver gang der sker en medarbejderreduktion,” siger direktør i FA Steen A. Rasmussen til FinansWatch.

Ingen fyringsmulighed

Konstruktivt eller ej, så kan arbejdsgiverne lige vove at forvandle undersøgelsens resultat til en fyringsmulighed, lyder det fra Finansforbundet, der sidder på den anden side af bordet ved overenskomstforhandlingerne.

”Det er lidt tankevækkende, at arbejdsgiverne altid ser det som en mulig besparelse. Jeg synes, det handler om vækst. Medarbejderne siger faktisk, at der er plads til, at butikken kan blive drevet bedre,” siger næstformand i Finansforbundet Michael Budolfsen.

Parterne finder til enighed om, at undersøgelsen i høj grad henvender sig til ledelsen.

”Det stiller selvfølgelig krav til ledelsen om, at den skal stille sig lydhør. Det er sandelig også en udfordring til ledelsen om at lytte til forslagene og gennemføre de, der kan gennemføres,” siger Steen A. Rasmussen.

Plads til forbedringer

Finansforbundet vil dog også gerne medgive, at medarbejderne ser ud til at kunne løbe en smule hurtigere.

”Selvfølgelig er der plads til produktivitetsforbedringer, og ifølge en CEPOS-analyse er vi den næstmest produktive sektor i Europa. Så det er lidt fascinerende, at medarbejderne siger, at der er plads til mere,” siger Michael Budolfsen, der også har en advarsel til bankledelserne

”Hvis det, at produktiviteten stiger, betyder, at man fyrer flere medarbejdere, hvor er incitamentet så henne for medarbejderne?”

Er det ikke også tankevækkende, at der er 40 pct., der mener, at tingene ikke kan gøres mere effektivt på arbejdspladsen, netop set i lyset af, at snart sagt alle banker skal spare?

”Der er ingen tvivl om, at der er rigtig mange, der er pressede. Der er kommet meget mere at lave siden krisen startede. Men det gør det bare endnu mere imponerende, at over halvdelen siger, at det kan gøres mere effektivt,” siger Michael Budolfsen.

På samme spørgsmål åbner arbejdsgiverne for, at der kan være områder i sektoren, der rent faktisk ikke kan effektiviseres mere.

”Men jeg tror ikke, at man kan sige, at man med 100 pct. sikkerhed kan sige, at tingene kan gøres mere effektivt. Men bare det, at over halvdelen peger på, at man bare nogle steder kan gøre det mere effektivt, det er konstruktivt,” siger Steen A. Rasmussen.

Forbund: Øget produktivitet skal give vækst, ikke fyringer 

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs