FinansWatch

Nordfyns Bank: Vækststrategi virker

Nordfyns Bank vokser 13 pct. på udlån i årets første 9 måneder. Og direktøren forventer at vækst-niveauet kan holdes også i 2012.

De danske banker vil så gerne låne nogle flere penge ud, men kunderne vil ikke, lyder det groft sagt hele vejen rundt for de danske bankdirektører.

Men på Nordfyn er situationen en anden, her kan adm. direktør i Nordfyns Bank, Holger Bruun, glæde sig over en udlånsvækst på 13,2 pct. i årets første ni måneder.

Og direktøren siger med det samme, at han godt ved, at det nemmeste er at vokse på udlån, men at han er meget komfortabel med de nye engagementer, han og kollegerne har fået på bøgerne.

Mange sikkerhedsfaktorer

”Vi har mange sikkerhedsfaktorer lagt ind i vores kreditgivning. De filialfolk der henter nye kunder ind, de sender lånesagerne til kreditafdelingen og hvis de kommer op i en vis størrelse, så kigger jeg også på dem, og er de endnu større, så er bestyrelsen inde over også,” siger Holger Bruun om væksten i udlån fra 1,211 mia. kr. pr. 31/9 2010 til lånebogens nuværende engagementer, der ligger på 1,372 mia. kr.

Han tilføjer, at tilsynet var på besøg i foråret, hvor det eneste man krævede var en yderligere nedskrivning på et enkelt engagement på 500.000 kr.

”Og det krav om ændring er så sidenhen trukket tilbage, fordi vi fik ekstra sikkerheder ind,” siger Holger Bruun.

Resultat af strategi

For ham er udlånsvæksten et resultat af den strategi, der blev lagt for 2 år siden, hvor man besluttede, at der skulle vindes kunder ind via ny filial i Middelbart, og så skulle der speedes op i Odense og i Kerteminde.

”Det er vi lykkedes med, og det er også særdeles glædeligt at se det øvrige filialnet vokse rigtig meget ved siden af. Det har smittet positivt af, så vi er tilfredse,” siger Holger Bruun, der tror på, at han sammen med kollegerne også kan levere en tocifret vækst på udlånssiden i 2012.

Banken præsterede en basisindtjening i årest første ni måneder på 20,2 mio. kr., det er en fordobling, og her skal der tages højde for, at det har kostet banken 5,1 mio. k.r at sende penge til indskydergarantifonden.

Regnskab: Nordfyns fordobler basisindtjeningen 

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs