FinansWatch

Krak-udråbte banker fører an i børsnedtur

Banker, der er blevet udnævnt til næste offer i krak-køen efter Max Bank er værst ramt i rødt børsfelt. Staten taber millioner

Totalbanken er i kl. 15 med 27,78 pct., mens Aarhus Lokalbank falder med 27,54 pct.

For begges bankers vedkommende kommer faldende på baggrund af ensrettet handel – og efter to nyhedshistorier, der har udnævnt bankerne som næste pengeinstitut i rækken af faldne banker.

Begge aktier er relativt illikvide, og svinger derfor let.

Totalbanken falder dagen efter en historie fra magasinet Penge & Privatøkonomi, der skrev at aktiemarkedet vurderede banken som handlende til næsten samme kurs/indre værdi som Max Bank.

Det har sat gang i noget nær rekordomsætning af aktien, hvilket tyder på, at forholdsvis mange og tunge investorer har taget magasinets sammenligning med til markeds.

Aktien er handlet for lige over en kvart million kr., hvilket er den største omsætning siden en fejlagtigt historie om banken skabte panik i sommer. Banken er i skrivende stund ca. 27 mio. kr. værd i alt.

Aarhus Lokalbank dominerede i en skøn sammenblanding med Max Bank nyhedsfladen i DR’s lange aftenudsendelse. Selv om der ikke fremkom nogen nye oplysninger om banken, der gennem snart to år har været betragtet som en af landets absolut svageste og i dag har staten som største aktionær, har en lille gruppe investorer i ensrettet handel sendt banken dybt ned.

Aktien er handlet for 27.175 kr., hvilket svarer til en halvstille handelsdag for den stærkt illikvide aktie, der mandag blev handlet for 53.850 kr. Banken er i skrivende stund ca. 81 mio. kr. værd, og handlen udgør dermed en langt mindre del af den samlede sum af aktier end gør sig gældende for Totalbanken.

Børsnedturen i Aarhus Lokalbank har i dag påført den danske stat et papirtab på over 10 mio. kr.

"Vi er ikke i gang med at dø"

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs