FinansWatch

"Vi er ikke i gang med at dø"

Aarhus Lokalbank blev udråbt til lukningstruet i TV Avisen i går. Det grænser til manipulation, mener bankdirektøren, der dog tror, at der skal mere til at for at skabe et run på banken. (Opdateret)

"Dagen efter Max Banks kollaps i Næstved står endnu en bank måske for tur. Det er denne bank, Aarhus Lokalbank, der ifølge eksperter er i farezonen."

Med disse ord åbnede 21-udgaven af TV-avisen på DR, der blandt andet viste et interview med lektor i økonomi ved Aarhus Universitet Johannes Raaballe, der mener, at der er stor risiko for, at banken bukker under.

Helt så galt står det dog ikke til i banken, hvis man spørger direktør i Aarhus Lokalbank Vagn Thorsager.

Se indslaget her

Meget, meget dystert

Det var et lidt dystert tv-indslag i TV Avisen i går. Har I hørt fra mange nervøse kunder i dag?

”Det har vi ikke endnu, men jeg følger det tæt, for jeg synes selv, det var meget, meget dystert indslag på de forskellige vinkler. Det var også mere dystert, end jeg selv synes, der er grund til,” siger Vagn Thorsager til FinansWatch.

Vil du blive overrasket, hvis folk begynder at se sig om efter en ny bank på baggrund af det indslag i går?

"Jeg tror heldigvis, at der skal mere til. Men jeg synes specielt nogle af udtalelserne var usædvanlig grove, og jeg synes heller ikke, man skal kalde kunder og aktionærer grove, fordi de har med vores bank at gøre. Det er lige under bæltestedet. Vi har oplevet stor loyalitet fra kunder, og det håber vi stadig på. Men det er klart, at vi skal ikke have for mange af den slags underholdningsprogrammer på tv. Det fremmer ikke vores image," siger Vagn Thorsager.

I gang med at overleve

Du virkede selv lidt tilbageholdende i indslaget, mens man normalt ser jo bankdirektører afvise alle problemer, selv om Finanstilsynet er ved at lukke banken bag ved ham. Hvilke tanker gør du dig om din egen fremtoning?

"Jamen klippet er ikke, som jeg havde ønsket. Alle ser jo lidt mere dystert på økonomien nu, end man gjorde i foråret. Og det smitter af på banksektoren, og det har vi forholdt os til. Men jeg supplerede med, at det ikke har noget kortsigtet effekt på vores bøger, for vi har vurderet vores udfordringer inden for ejendomsbranchen. Landbruget ser endda ud til at komme lidt bedre ud af året, end vi havde forventet. Så sammenlagt ryster konjunkturerne ikke banken," siger Vagn Thorsager.

Du lignede næsten én, der har givet op på bankens vegne. Har du det?

"Nej, fjernsyn er et stærkt medie. Jeg blev spurgt flere gange, om banken lever om et år, og det svarede jeg ja til, men det blev ikke bragt. Vores kapitalforhold ser gode ud, vi har lige haft besøg af Finanstilsynet, vores likviditet er god, så vi arbejder videre med vores plan, og vi har aldrig lagt skjul på, at vi har et barskt 2011, men det holder sig inden for det, vi allerede har meddelt markedet. Vi er ikke i gang med at dø, vi er i gang med at overleve," siger Vagn Thorsager.

Finanstilsynet har lige været på besøg – ville du være overrasket, hvis det nu var i gang med at afsøge markedet for en anden bank, der ville være klar på at overtage jer?

"Ja."

De spiser brød til

Kan en historie som den i går ikke godt være grundlaget for, at folk stiller sig i kø foran banken med hævekortet i hånden?

"Tjo, det skal man aldrig afvise, men jeg tror lige, de spiser brød til. Selvfølgelig er vi kede af den drejning, hvor man interviewer kunder og næsten fremstiller det som om, at banken lukker nu. Det er tæt på manipulation, man det skal jeg ikke sidde og tude over. Sådan er vilkårene. Det, der bekymrer mig mest, det er, hvis man gennem gentagende negativ presseomtale begynder at så yderligere tvivl om vores overlevelse. For på den korte bane fremstår vi faktisk robust med vores nøgletal. Vi har vist en trend, der giver faldende nedskrivninger. Den udvikling skal vi fortsætte," siger Vagn Thorsager.

Og så til sidst: Findes Aarhus Lokalbank som selvstændigt pengeinstitut om et år?

"Ja, det gør vi på baggrund af vores nøgletal på kapital, likviditet og solvens," siger Vagn Thorsager.

Se indslaget om Aarhus Lokalbank her

Mere om Aarhus Lokalbank:

Lokalbank er under skærpet tilsyn

Thorsager: Sorte tal i 2012

Regnskab: 100 af de skæve i Aarhus Lokalbank

Aarhus Lokalbank beroliger kunder

Thorsager: Jeg har stadig en god mavefornemmelse

Regnskab: Aarhus Lokalbank forventer elendigt år

Aarhus-direktør forventer langt ægteskab med staten

Regnskab: Aarhus Lokalbank kan gå konkurs på trods af plan 

 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs