FinansWatch

Dexia styrtdykker igen på børsen

Aktien i den kriseramte fransk-belgiske bank Dexia styrtdykker mandag. Aktien faldet 36 pct. til 0,54 euro.

Kursfaldet kommer trods enighed hos premierministrene fra Frankrig og Belgien der søndag drøftede en aftale, hvor de to lande bliver aktionærer i Dexia.

Frankrig, Luxembourg og Belgien har stillet et beløb på omkring 90 milliarder euro til rådighed for at garantere, at banken kan overholde sine forpligtelser, og det ventes, at den franske statsejede Banque Postale og Caisse des Depots et Consignations overtager de franske aktiver af Dexia, mens staten overtager kontrollen med den fransk-belgiske storbanks aktiviteter i Belgien.

Rekapitalisering

Dexia er kommet i vanskeligheder på grund af gældskrisen og de europæiske regeringer indser nu behovet for at rekapitalisere trængte banker.

Fredag sænkede Standard & Poor's kreditvurderingen af banken blandt andet på bagggrund af Dexias enorme investeringer i græske statsobligationer. Værdien af obligationerne er raslet ned på grund af Grækenlands problemer med en alt for stor statsgæld.

 

Dexia reddet

Enighed om opsplitning af storbank

Udsigt til hed weekend for bankerne

ATP dumper franskmænd og italienere 

Mere fra FinansWatch

P+ ruller krisevåben ud for yderligere 70.000 medlemmer

Modvind på de finansielle markeder får P+ til at indføre kursværn for yderligere en lang række kundegrupper, så knap 80 pct. af medlemsskaren i oktober er omfattet af krisevåbenet. Direktør forklarer det bl.a. med den måde, som P+ fordeler midlerne mellem kollektive reserver og medlemmernes egne depoter.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs