FinansWatch

Det køber Sjælland af Max Bank

Efter en lang dag med forhandlinger offentliggør Sparekassen Sjælland nu, at man har købt ca. to tredjedele af Max Bank. Prisen er ikke oplyst. Opdateret.

Sparekassen Sjælland har købt en stor del af Max Bank. Det fastslår Finansiel Stabilitet og Sparekassen nu selv efter lange forhandlinger. Det står dog ikke umiddelbart klart, hvad Sparekassen har betalt for at overtage den grønne del af banken.

Dermed er Bankpakke IV for første gang blevet brugt, med den såkaldte 'Model II' som den foretrukne løsning. Det er den model, hvor de værste engagementer overtages af Finansiel Stabilitet, der til gengæld får en medgift fra Indskydergarantifonden og fra staten, der eftergiver en matchende del af sit krav fra den individuelle statsgaranti.

Hverken dette beløb eller Sparekassen Sjællands bidrag er oplyst i de tre meddelelser, Finansiel Stabilitet, Max Bank og Sparekassen Sjælland separat har sendt ud.

Ifølge meddelelserne overtager Sparekassen Sjælland "ca. 35.000 kunder med et samlet udlån på 3 mia. kr. og et samlet indlån på ca. 3,8 mia. kr.. Dette indbefatter alle private kunder og hovedparten af erhvervskunderne. Færre end 150 erhvervskunder med meget store engagementer, typisk inden for ejendomssektoren, følger ikke med i købet."

Udlånet var ved halvårsregnskabet på lige over 6 mia. kr., mens indlånet lå på 4,2 mia. kr. Dermed har Sparekassen Sjælland købt sig til langt størstedelen af kunderne, og mere af balancen, end det for nylig lykkedes at sælge fra i Fjordbank Mors. Men man efterlader stadig ca. en tredjedel af banken til Finansiel Stabilitet.

Sparekassen Sjælland ønsker ikke at oplyse nærmere hvilke kunder, det drejer sig om.

Ny Max-ejer: Købt det vi kan finde ud af

Det har ikke umiddelbart været muligt at få en kommentar fra Finansiel Stabilitet.

Købet skal stadig godkendes af en stribe relevante myndigheder, ligesom der er tvivl om hvorvidt, andre banker skal have lov til at matche buddet.

Flere banker kan måske byde på Max Bank

 

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs