FinansWatch

Nykredit vælter omdiskuteret finansmand

Per Siesbye var manden, der fandt Karsten Ree, da Amagerbanken manglede kapital. Nu har Nykredit Bank begæret ham personlig konkurs.

Da Amagerbanken manglede en halv milliard kr. i risikovillig kapital, hyrede den finansmanden Per Siesbye til at finde en investor. Han dukkede som bekendt op med Karsten Ree, der midlertidig kunne holde liv i banken. Det skriver Børsen.

Nu er Per Siesby blevet erklæret pensonligt konkurs af Nykredit Bank. Ifølge Børsen har Per Siesbye en gæld på mellem 50 og 100 mio. kr. fordelt mellem Nykredit Bank og Jyske Bank.

Ked af det

“Jeg ønsker ikke at sige det præcise beløb, for det er ikke altid, långiverne ønsker, det skal komme frem, hvem der har tabt hvad på den type engagementer,” siger kurator Bjørn Wittrup fra Philip Advokatfirma til Børsen.

Per Siesbye mener selv, at han havde en aftale med bankerne om, at han ikke skulle begæres konkurs, og derfor har begge banker måtte afgive forklaring i retten. Per Siesbye har anket dommen til landsretten

“Jeg er selvfølgelig ked af det. Jeg har ikke prøvet at være personlig konkurs før. Men jeg vil sige, at når man er i den finansielle branche, og ens aktiver bliver mindre værd, så er det en reel risiko, man løber,” siger Per Siesbye til Børsen.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs