Løkke: Banker ikke bare pengetanke

Fyringerne i Jyske Bank viser med al tydelighed, at man ikke bare kan beskatte bankerne yderligere, lyder det fra Venstres leder Lars Løkke Rasmussen.
Foto: S¯LBECK CHRISTIAN KLINDT
Foto: S¯LBECK CHRISTIAN KLINDT

Hvis S og SF beskatter bankerne yderligere, så skyder de sig selv og samfundet i foden. Sådan lyder det fra Venstre-leder Lars Løkke Rasmussen.

"I dag sagde Jyske Bank farvel til 150 medarbejdere. Gennem lang tid har S/SF fremstillet bankerne som rige pengetanke, der bare kan beskattes. Men bankerne er jo også arbejdspladser. Nordea, Spar Nord og nu også Jyske Bank nedlægger nu arbejdspladser. Jeg håber virkelig, at de radikale sætter foden ned for S/SF-forslaget om ekstra to mia. i bankskat. Det vil både koste arbejdspladser, gøre det dyrere at låne og dræbe væksten i Danmark. Mvh Lars Løkke Rasmussen," skriver den detroniserede statsminister på sin facebookprofil.

Fyrer eller renten op

Og Jyske Banks Anders Dam gjorde da også klart i går, at ekstra skatter i bankens optik var direkte lig med flere fyringer.

Dam: Rød bankskat vil betyde 150 fyringer

"Enten skal vi fyre yderligere 150 medarbejdere, for det svarer ca. til 100 mio. kr., ellers også skal vi hæve renterne eller lave en kombination. Sektoren kan ikke tåle flere sten i rygsækken, som situationen er nu. At tro, at man bare kan hente 2 mia. kr. op ad lommen hos os i den finansielle sektor, uden at det får konsekvenser, det er – undskyld jeg siger det – naivt," sagde Dam til borsen.dk.

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også