FinansWatch

Dam: Rød bankskat vil betyde 150 fyringer

Hvis Helle Thorning-Schmidt gør alvor af planerne om en ekstra beskatning af den danske banksektor, vil det koste 150 nye stillinger i Jyske Bank, mener direktør Anders Dam.

Den danske banksektor kan ikke klare flere udgifter, mener ordførende direktør i Jyske Bank Anders Dam. Derfor skal den kommende regering indstille sig på, at en særskat på bankerne vil betyde fyrede medarbejdere eller øgede gebyrer for kunderne. Det fortæller Anders Dam til borsen.dk

"Enten skal vi fyre yderligere 150 medarbejdere, for det svarer ca. til 100 mio. kr., ellers også skal vi hæve renterne eller lave en kombination. Sektoren kan ikke tåle flere sten i rygsækken, som situationen er nu. At tro, at man bare kan hente 2 mia. kr. op ad lommen hos os i den finansielle sektor, uden at det får konsekvenser, det er – undskyld jeg siger det – naivt," siger Anders Dam til borsen.dk.

Skal Helle Thorning opfatte det som en trussel?

"Det er overhovedet ikke en trussel, det er bare facts. Og hvis politikerne vil have os til at fungere som private skatteopkrævere, så skal vi nok gøre det," siger Anders Dam til borsen.dk

Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Danske Bank må væbne sig med tålmodighed i Mobilepay-fusion

Danske Bank sigtede sidste sommer efter at sende Mobilepay ind i nordisk fusion omkring sidste årsskifte, men siden har tidsplanen rykket sig. Processen har taget længere tid end ventet, lyder det fra Danske Bank, som ikke er i tvivl om, at fusionen bliver godkendt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs