FinansWatch

Lukketids-handler vakte tilsynets mistanke

Finanstilsynet offentliggør nu de data, der ligger bag beslutningen om at politianmelde Parkens tidligere ledelse til Bagmandspolitiet, der nu har rejst sigtelse mod tre navngivne personer.

Foto: Larsen Stine

Parken Sport & Entertainment købte mellem november 2007 og oktober 2008 op af egne aktier for at sikre en kunstig høj kurs.

Det mener Finanstilsynet, der torsdag formiddag har offentliggjort den beslutning, der førte til politianmeldelsen af Parken for et år siden, nærmere betegnet 16. august 2010.

Tidligere på måneden kom det frem, at Statsadvokaten for særlig økonomisk kriminalitet, også kendt som Bagmandspolitiet, har sigtet selskabet samt daværende formand Flemming Østergaard, daværende topchef Jørgen Glistrup og nuværende koncerndirektør Anders Hørsholt for kursmanipulation mellem 12. oktober 2007 og 27. oktober 2008.

Aktive i lukkeaktioner

"I perioden købte Parken Sport & Entertainment A/S ca. 117.000 aktier i markedet, svarende til cirka en tredjedel af det samlede køb. Parken Sport & Entertainment A/S var desuden i hele perioden særdeles aktiv med køb af egne aktier i lukkeauktioner," skriver Finanstilsynet og fortsætter:

"Finanstilsynet vurderer, at Parken Sport & Entertainment A/S i kraft af sin dominerende handelsposition og indlæggelsen af store daglige købsordrer til højeste budkurs har sikret en kunstig høj kurs, som ikke var et reelt udtryk for handelsværdien af aktien. Udover det generelle støtteopkøb i aktien er det endvidere Finanstilsynets vurdering, at hensigten med selskabets systematiske indlæggelse af købsordrer i lukkeauktioner var at påvirke lukkekursen i aktien."

Derudover er også Capinordic Bank og FIH Erhvervsbank indblandet i sagen. Finanstilsynet vurderer, at de burde have stoppet Parkens handler.

Finanstilsynets beslutning offentliggøres først nu omkring et år senere af hensyn til politiets efterforskning.

Ritzau Finans

Parken-sagen: Glistrup ringede hyppigt op mod børslukketid

Parken-sagen: Børsmæglerne skal anmelde

Banker drages ind i sag om kursfusk

Aktie-handler stod på i årevis

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs