FinansWatch

Finanstilsynet i hårdere kurs overfor insidere

Antallet af sager, der efterforskes, er fordoblet i år.

"Vi har anlagt en skarpere linje over for insiderhandel".

Så kontant lyder meldingen fra finansinspektør Kim Hjortshøj Bederholm, der er ansvarlig for Finanstilsynets markedsovervågning.

Børsen skriver, at man af tilsynets markedsmisbrugsstatistik kan se, at der i 1. halvår af 2011 er indledt undersøgelse af 22 sager, der omhandler potentiel insiderhandel. I hele 2010 indledtes 23 sager, og antallet var tilsvarende i 2009.

"Vi kigger på manglende overholdelse af oplysningsforpligtelser og offentliggørelse af selskabsmeddelelser. I samme ombæring går vi nu ind og kigger på, om der kan være insidersager. Så hver gang, der er et problem med oplysningsforpligtelserne, tjekker vi også, om der har været insiderhandel," siger Kim Hjortshøj Bederholm.

I løbet af årets første seks måneder sendte Finanstilsynet i alt fem anmeldelser videre til Bagmandspolitiet, men ifølge Kim Hjortshøj Bederholm skal det ikke ses som et udtryk for, at kun fem af de 22 sager, som Finanstilsynet har taget op i første halvdel af 2011, fører til videre efterforskning.

"Det er ikke sådan, at de sager, der er blevet åbnet i 2011, nødvendigvis også bliver afsluttet i første halvår," siger han.

Bagmandspolitiet klar med bankkontor

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs