Bagmandspolitiet klar med bankkontor

Tre år efter krisen for alvor slog igennem i danskernes bevidsthed har Bagmandspolitiet placeret en række sager mod banker i et kontor for sig selv. Cirka hver tiende medarbejder er sat af til at kigge på bankerne.
Foto: Hougaard Niels
Foto: Hougaard Niels

En stribe sager opstået i kølvandet på finanskrisen er endt i deres helt eget kontor. Det skriver Berlingske.

"Vi kigger aktivt på syv banker. Vi har etableret en projektorganisation, hvor tre jurister sidder sammen med syv efterforskere, der udelukkende efterforsker de finansielle sager. Det er vigtigt, at juristerne vurderer på samme måde," siger statsadvokat Jens Madsen fra Bagmandspolitiet til avisen.

Blandt de syv banker er ifølge Berlingske: EBH, Roskilde, Capinordic, og Aarhus Lokalbank.

"Undersøgelserne retter sig generelt mod at afklare, om bankernes ledelser har optrådt uansvarligt i forbindelse med bevilling af lån, navnlig lån til ejendomssektoren og derved overtrådt reglerne i lov om finansiel virksomhed. Nogle af sagerne drejer sig også om, hvorvidt reglerne om kursmanipulation, insiderhandel og straffeloven, herunder bestemmelserne om mandatsvig, er blevet overtrådt – altså mistanke om alvorlige forhold vedrørende økonomisk kriminalitet," siger politiinspektør Bent Isager-Nielsen til Berlingske.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også