FinansWatch

Bagmandspolitiet klar med bankkontor

Tre år efter krisen for alvor slog igennem i danskernes bevidsthed har Bagmandspolitiet placeret en række sager mod banker i et kontor for sig selv. Cirka hver tiende medarbejder er sat af til at kigge på bankerne.

Foto: Hougaard Niels

En stribe sager opstået i kølvandet på finanskrisen er endt i deres helt eget kontor. Det skriver Berlingske.

"Vi kigger aktivt på syv banker. Vi har etableret en projektorganisation, hvor tre jurister sidder sammen med syv efterforskere, der udelukkende efterforsker de finansielle sager. Det er vigtigt, at juristerne vurderer på samme måde," siger statsadvokat Jens Madsen fra Bagmandspolitiet til avisen.

Blandt de syv banker er ifølge Berlingske: EBH, Roskilde, Capinordic, og Aarhus Lokalbank.

"Undersøgelserne retter sig generelt mod at afklare, om bankernes ledelser har optrådt uansvarligt i forbindelse med bevilling af lån, navnlig lån til ejendomssektoren og derved overtrådt reglerne i lov om finansiel virksomhed. Nogle af sagerne drejer sig også om, hvorvidt reglerne om kursmanipulation, insiderhandel og straffeloven, herunder bestemmelserne om mandatsvig, er blevet overtrådt – altså mistanke om alvorlige forhold vedrørende økonomisk kriminalitet," siger politiinspektør Bent Isager-Nielsen til Berlingske.

Mere fra FinansWatch

Finanstilsynet langer flere påbud ud til PFA

Inspektion i 2020 har resulteret i en stribe påbud fra Finanstilsynet til PFA. Ifølge topchef har pensionsselskabet enten allerede rettet op på de områder, som Finanstilsynet har rettet kritisk fokus på, eller er i gang med det.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs