FTF: Bankfyringer bliver samfundets problem

Hovedorganisationen FTF vurderer, at banknedskæringer vil hæmme dansk vækst.
Af CHRISTIAN MUNK JENSEN, epn.dk

650 arbejdspladser skal nedlægges hos Nordea alene i Danmark, mens Amagerbanken har fyret 60 medarbejdere. Og der kan være flere afskedigelser i den danske banksektor på vej. Reduktioner af bemandingen i landets banker vil få en negativ konsekvens for den generelle samfundsvækst lyder det nu fra FTF, der blandt andet er hovedorganisation for finansansatte:

"Bankerne og den finansielle sektor spiller en vigtig rolle for den fortsatte vækst og udvikling i det danske samfund. Det er helt afgørende for virksomheder og privatkunder, at bankerne kan levere rådgivning og betjening af høj kvalitet," skriver FTF på sin hjemmeside.

Organisationen kritiserer, at Nordea nedlægger arbejdspladser for at skaffe højere indtjening, og mener, at banker ikke kan levere samme kvalitet med færre ansatte.

Banker også presset

Samtidig peger FTF dog på, at banker også har svære økonomiske kår. Danske banker skal nemlig betale lønsumsafgift; en særlig skat, som kun den finansielle sektor er pålagt.

Og denne lønsumsafgift er nu steget fra 9,13 til 10,5 pct. for at give plads til skattelettelser i landbruget. Helt uhørt mener FTF:

"Det er helt skævt, at finanssektoren er underlagt en særbeskatning på arbejdskraft blandt andet for at finansiere skattelettelser til landbruget," skriver FTF på deres hjemmeside.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også