Avis: Massefyringer truer i bankerne

Anders Dam fra Jyske Bank siger, at banken kigger skarpt på omkostningerne, når toplinjen er flad, og omkostningerne stiger. Finansforbundets formand undrer sig over, at det fra politisk side aldrig reageres, når bankerne fyrer.

Den forholdsvis nye Nordea-chef i Danmark, Michael Rasmussen, viste i går handlekraft og stærk fokus på bankens fremadrettede indtjeningsevne, da han annoncerede op til 650 fyringer i Danmark. En øvelse som Nordea gennemfører i hele Norden, hvor 2000 stillinger skæres bort.

Berlingske Business skriver, at Nordea måske blot er den første af de store banker, der melder aggressivt ud i forhold til at skære i omkostningsbasen - og specifikt på lønomkostningerne.

"Den linje vi har kørt siden 2008 med at holde vores omkostninger flade, den gælder også i 2011, og det indebærer selvfølgelig et krav om at reducere antallet af medarbejdere. I 2009 og 2010 betød det, at vi reducerede antallet af medarbejdere med cirka 100 om året. I år indebærer det, at vi skal reducere med 50-75 medarbejdere," siger vicedirektør i Sydbank, Niels Møllegaard, og fortæller, at 10 til 15 af disse stillinger allerede røg i første halvår.

Frøsig: Vil ikke afvise omkostningstiltag

Giver panderynker

Til Berlingske Business siger Anders Dam fra Jyske Bank:

"Det giver panderynker, når man har flad toplinje og stigende omkostninger. Det er klart, at vi tænker os om i relation til, hvordan vi løser den problemstilling," siger Anders Dam, adm. direktør i Jyske Bank, der dog heller ikke taler om konkrete planer.

Hos Finansforbundet undrer formand Kent Petersen sig.

Når 300 slagteriarbejdere mister arbejdet i Vestjylland er det et prioriteret politisk problem, men når der er tale om finanssektoren er det som om, at det bare er o.k.," siger han.

Frøsig: To år foran de andre på omkostningsfronten

Frøsigs nøgle til bedre lønsomhed ligger på omkostningssiden

Rasmussen: Man er enten vinder eller taber

Forbund skuffet over Nordea

Nordea fyrer op til 650 i Danmark

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også