FinansWatch

Redaktør: Små banker kan få problemer efter ny bankpakke

Susanne Lindø, der er redaktør på Bankinfo, kalder den kommende udnævnelse af systemisk vigtige banker for en nødvedig konkurrenceforvridning. Hun forudser, at nogle mindre banker med indlånsunderskud kan få finansieringsproblemer efter den nye aftale om en bankpakke.

Udnævnelsen af systemisk vigtige banker er gode nyheder, skriver Susanne Lindø, redaktør på Bankinfo, i sin klumme på FinansWatch.

"Bankpakke 4 er godt nyt for aktionærer, medarbejdere og kunder i store eller sunde danske banker – disse tilbydes nu betydelige fordele, ikke mindst ved at overtage mindre og nødlidende kolleger," skriver hun.

Men det er knap så gode nyheder for nogle af landet mindre pengeinstitutter, der ikke kan se frem til at blive kaldt systemisk vigtig.

"Til gengæld ser det sort ud for mindre danske pengeinstitutter, der har oparbejdet et betydeligt indlånsunderskud, som det kan blive vanskeligt at finansiere fremover. Omkostningerne kan gå hen at blive så høje, at den eneste vej frem er at søge ly hos en større eller stærkere partner. Men en sådan konsolidering er øjensynlig også hensigten med bankpakken," skriver Susanne Lindø.

Læs hele klummen her:

Bankpakke 4 - En nødvendig konkurrenceforvridning

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs