FinansWatch

Finansrådet glad for systemiske banker

Bankernes interesseorganisation glæder sig over, at politikerne nu anerkender, at der findes systemisk vigtige banker. Finansrådet er også tilfreds med, at der nu kommer bedre mulighed for konsolidering i branchen.

Foto: Mik Eskestad

Direktør i Finansrådet Jørgen A. Horwitz er tilfreds med, at den nye bankpakke kan sætte skub i konsolideringen i banksektoren.

”Med konsolideringsinitiativerne forbedrer vi mulighederne for, at den danske banksektor undgår Bankpakke III, og fremmer mulighederne for at finde konsolideringsløsninger, skriver Jørgen A. Horwitz i en pressemeddelelse.

Han understreger i meddelelsen, at den danske enegang med bankpakke III har været en dyr omgang for danske pengeinstitutter.

Ro om funding

”Det seneste års tid har vi gået enegang i Danmark, når det gælder afvikling af banker, og det har kostet dyrt for både banker og kunder. Med konsolideringsinitiativerne har vi fået redskaber til at mindske risikoen for at afvikle nødlidende banker gennem Bankpakke III - og det er helt afgørende for at fastholde en sund banksektor i Danmark,” skriver han.

Finansrådet skriver videre, at det er tilfreds med, at der nu skal udpeges systemisk vigtige banker i Danmark.

”Dette bør skabe ro om fundingsituationen, hvilket er helt afgørende og til gavn for hele sektoren, idet det forplanter sig via videreudlån til de øvrige danske banker. Man skal imidlertid være opmærksom på, at det er forbundet med krav og dermed omkostninger for de pågældende banker at blive udpeget som systemisk vigtig,” skriver Finansrådet.

Glad for Nationalbanklån

Nationalbanken meddelte for nyligt, at den vil udvide bankernes lånemuligheder. Dette bliver også modtaget positivt i Finansrådet.

” Det er også med stor tilfredshed, at vi har noteret os, at Nationalbanken nu vil udvide deres belåningsfacilitet, så man kan belåne sine gode udlån, hvilket øger finansieringsmulighederne, er Jørgen A. Horwitz citeret for.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs