Nødgaard: Vi advarer bankerne i god tid

Oven på Amagerbanken og Fjordbank Mors' krak arbejder Finanstilsynet på at gennemføre nye regler og praksisser for solvensopgørelserne i bankerne. Det vil ramme mindre banker med store, svage engagementer.
Af Ritzau Finans

For nuværende benytter Finanstilsynet to forskellige metoder, men vil fra 2013 benytte den såkaldte "kreditreservationsmetode". Metoden går ud på, at man skal have 8 pct. i solvens. Så tager man antallet af svage engagementer og laver et tillæg baseret på det.

- Vores erfaring fra Amagerbanken og Fjordbank Mors er, at når man skal analysere disse institutter, der har mange store, svage engagementer, så er denne her metode bedst. Den rammer mere plet, siger direktør i Finanstilsynet Ulrik Nødgaard til Ritzau Finans.

Ville være unfair

Han understreger, at det vil være naturligt for bankerne også at skifte, og at en større vejledning er på vej. Reglerne vil dog første blive implementeret i 2013, da man er nervøs for at skubbe til et allerede usikkert marked.

- På grund af konjunkturerne synes vi, at vi skal advare bankerne, før vi ændrer praksis. Det ville være unfair, hvis vi bare skiftede i morgen, og det ville flere af bankerne også synes, siger Ulrik Nødgaard og afslutter:

- Vi mener ikke, dette her vil ramme sektoren generelt. Men det vil ramme de institutter, der har mange store og svage udlån. Men der er det meget godt at få risiciene hurtigere frem, så man kan reagere på dem, siger Ulrik Nødgaard.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også