FinansWatch

Regnskab: Overskuddet skrumper i Tønder

Tønder Bank kommer ud af halvåret med et overskud på 3,7 mio. kr. før skat, det er 11 mio. kr. lavere end sidste år. Negative kursreguleringer er den største faktor.

Netto rente- og gebyrindtægter ender på 70 mio. kr. mod 73,9 mio. kr. i første halvår 2010. Den negative udvikling skyldes primært en lav rentemarginal, skriver banken i halvårsmeddelelsen.

Udgifterne stiger beskedent med lige under en mio. til 38,8 mio. kr. Dermed ender resultatet før kursregulering, nedskrivninger og resultat af kapitalandele på 24,9 mio. kr. I 2010 var det tal 29,5 mio. kr.

Kursreguleringerne er i år et tab på 2,5 mio. kr., mens det sidste år kastede 10,3 mio. kr. af sig.

Store engagementer væk

Nedskrivningerne bevæger sig i positiv retning. Banken nedskrev for 18,6 mio. kr., hvilket er et fald på 25 pct. i forhold til sidste år.

Udlånet til landbrugssektoren udgør nu 12,8 pct. af det samlede udlån. Banken skriver, at der er sket en betydelig forbedring i disse kunders indtjeningsforhold i 2010.

Bankens sum af store engagementer er nedbragt til et rundt 0 mod 18,8 pct. midtvejs i sidste år.

Banken skriver, at den er tilfreds med resultatet, når det tages i betragtning, at kursreguleringerne tynger i budgettet, og der skal betales 4,2 mio. kr. til årets bankkrak.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs