FinansWatch

Bankpakkepartier: Finansiel Stabilitet skal følge ankenævn

Finansiel Stabilitet må ikke lade hånt om kendelser fra Pengeinstitutankenævnet, lyder det fra forligskredsen bag bankpakkerne efter et møde her til morgen. Opdateret 16:26.

Foto: Carsten Andersen

Bankpakke IV-forhandlinger fortsætter efter morgenens møde mellem forligskredsen og økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K). Men der er dog tilsyneladende kommet ét resultat ud af dagens forhandlinger: Finansiel Stabilitet skal nu rette sig efter nederlag i Pengeinstitutankenævnet, ligegyldigt om der er dissens i nævnets kendelser eller ej.

"Der er enighed om, at ministeren skal skrive til Finansiel Stabilitet, og fortælle dem, at de skal følge alle kendelser, der går dem imod. Det er et fornuftigt skridt, som måske kan komme noget kritik i møde. Men først og fremmest handler opgaven i forhold til Finansiel Stabiliet om at sikre, at gode virksomheder, der er havnet der, ikke bukker under. Og det er næppe gjort med det her tiltag alene," siger finansordfører Morten Østergaard (R) FinansWatch.

Ministeren tavs

Tidligere har Finansiel Stabilitet i flere tilfælde valgt ikke at følge de af ankenævnets beslutninger, der gået banken imod.

Blandt andet har statens afviklingsselskab fået hug for at undlade at følge flere kendelser der er faldet ud til fordel for tidligere kunder i Roskilde Bank, der har haft produkter som for eksempel BankInvest Højrentelande.

Brian Mikkelsen ønsker ikke at udtale sig i sagen.

Det gør til gengæld Danske Folkepartis Colette Brix, der længe har søgt et opgør med Finansiel Stabilitets nuværende form.

"Det besluttede vi i dag, (at tvinge Finansiel Stabilitet til at følge kendelserne, red.) og det får de nu et brev om, så det er da en lille opmuntring til virksomhederne."

Hvorfor har I besluttet det?

"Jamen, det er jo, fordi der går så lang tid. Først skal de I Pengeinsitutankenævnet, så finder man ud af Finansiel Stabilitet, at det vil de ikke følges, så skal der gøres procedure til en domstolsafgørelse. De stakkels mennesker har ikke en chance, og på et eller andet tidspunkt, må du slå en streg i sandet."

Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs