FinansWatch

Avis: S&P-chefer fejlvurderede bevidst boliglån

USA’s største ratingbureau Standard & Poor står nu over for en retssag, der skal vise, om bureauet bevidst fejlvurderede boliglån i årene op til krisen.

Ratingbureauerne bliver ofte nævnt som én af de vigtigste faktorer i, at boligboblen brast med et så stort brag, at det stadig kan høres i dag.

Bureauerne Moody’s, Fitch og Standard & Poor bliver beskyldt for, at de i årene op til krisen var alt for rundhåndede med den fine AAA-rating, hvilket fik investorer fra hele verden til at sætte milliarder af dollars i næsten værdiløse boliglån.

Overordnede trumfede

Nu bliver den største spiller på markedet, Standard & Poor, altså gransket af myndighederne i hjemlandet. Det skriver New York Times, der har talt med kilder tæt på processen.

Ifølge avisen undersøger det amerikanske justitsministerium tilfælde, hvor det lader til, at menige medarbejdere har vurderet boliglån som risikabelt, men er blevet overtrumfet af overordnede, der smækkede AAA-prædikatet på de højrisikable lån.

Standard & Poor er for nyligt kommet ekstra i vælten, efter bureauet nedgraderede USA’s rating oven på de meget langtrukne forhandlinger om det amerikanske gældsloft.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs