FinansWatch

Regnskab: Gode takter fra Grønland

Grønlandsbanken fastholder efter første halvår af 2011 forventningerne til resten af året. Den ordinære drift udvikler sig tilfredsstillende, skriver ledelsen.

Grønlandsbanken præsenterer i dag et resultat før skat på 36,5 mio. kr. det er et fald fra 52,7 mio. kr. året før. Resultatet er præget af krakkene i Fjordbank Mors og Amagerbanken.

Både nedskrivninger og netto rente- og gebyrindtægter har bevæget sig i den rigtige retning for banken. Således kan banken præsentere et fald i nedskrivningerne på udlån fra 5,6 mio. kr. efter første halvdel af sidste år til 5,2 mio. kr. i år.

Netto rente og gebyrindtægterne lander på 122 mio. kr. En stigning fra 112,7 mio. kr. i samme periode sidste år.

Kursrerguleringer i minus

”Godt halvdelen af stigningen kan henføres til større nettorenteindtægter og den anden halvdel til øgede gebyr- og garantiprovisionsindtægter,” skriver banken i regnskabet.

Posten kursreguleringer er i løbet af årets første seks måneder vendt fra plus til minus.

”Kursreguleringer udgjorde et minus på tkr. 13.435 mod et plus på tkr. 7.857 i samme periode 2010. Tkr. 9.733 heraf vedrører negativ kursregulering på bankens beholdning af Scandinotes IV Mezzanine,” skriver banken.

Ledelsen tilfreds

Banken har oplevet en lille stigning i udlånet, mens indlånet stort set er uændret i forhold til samme periode sidste år.

Ledelsen kalder resultatet tilfredsstillende.

”Faldet i bankens resultat før skat kan i det væsentlige henføres til omkostninger og kurstab som følge af Fjordbank Mors og Amagerbankens konkurs, mens bankens ordinære drift udvikler sig tilfredsstillende. På denne baggrund finder bestyrelsen resultatet før skat tilfredsstillende,” skriver ledelsen, der også fastholder forventningerne til helåret.

Før kursreguleringer og nedskrivninger forventer banken et resultat i niveauet 95-115 mio. kr. mod 108 mio. kr. i 2010.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs