Vestfyns Bank ser perspektiver i større fynsk pengeinstitut

Adm. direktør i Vestfyns Bank er endnu ikke klar til selv at taget initiativet, men Arne Jakobsen kan godt se ideen i et større, fynsk pengeinstitut.

Ingen vielsesringe er endnu støbt hos Vestfyns Bank, der i dag kom med regnskab, men adm. direktør i banken, Arne Jakobsen, kan godt se perspektiverne i et større pengeinstitut på Fyn, siger han til FinansWatch.

Det bliver dog ikke banken selv, der inviterer andre pengeinstitutter op til dans.

”Vi drikker gerne kaffe med dem, der indbyder. Det er ikke sådan, vi er på frier fødder, men vi kan godt se, at der kan være perspektiver i at lave et større, fynsk pengeinstitut. Det kan jeg godt se ideerne i, efter vi ikke har Fionia mere,” siger han.

Gerne dialog

Udmeldingen kommer efter, at adm. direktør i Sparekassen Faaborg, Claus Sejling, i dag til FinansWatch siger, at man fortsat er på jagt efter fusionspartnere, efter planerne om Bank Fyn tidligere på året røg i vasken. Det har man noteret sig i Vestfyns Bank.

”Der er nogle af vores kolleger på Fyn, der gerne vil konsolideres, og der kigger vi selvfølgelig på, om det er noget, vi kan bruge. Det skal være en fordel både for vores kunder, vores aktionærer og vores medarbejdere. Hvis vi vurderer, at det er tilfældet, vil vi gerne gå ind i en dialog,” siger Arne Jakobsen til FinansWatch og understreger samtidig, at man ikke er på udkig efter nogen specielt.

Ligeværdig fusion

”Vi har ikke noget forhold til nogle specielle. Vi vil selvfølgelig helst have, at hvis vi skal være med i sådan noget, at det så bliver en ligeværdig fusion, og det vil sige, at det skal være til fordel for aktionærer, medarbejdere og kunder, og at vi skal have en passende indflydelse”.

Kunne det være med Sparekassen Faaborg?

”Det ved jeg ikke. Det er op til dem.”

Hvorfor ikke rent faktisk tage de skrift?

”Hvis der er nogle, der inviterer, møder vi gerne op og tager en fordomsfri snak, men det er ikke noget, vi gør i pressen,” siger direktøren.

Mindre tilfredsstillende

Bankens resultat for første halvår før skat endte på 0,6 mio. kr. mod 5,7 mio. året før. Faldet skyldes bl.a. udgiften til krakkede banker.

Resultatet betegnes som mindre tilfredsstillende, og ledelsen nedjusterede efterfølgende forventningerne til året.

"Det er et mindre tilfredsstillende resultat, som bl.a. påvirkes af de to konkurser, og så er det også påvirket af nogle negative kursreguleringer," siger Arne Jakobsen og tilføjer:

Laver forventninger

"Vi har fået et par ekstraregninger, som vi ikke lige havde forudset i det omfang, og samtidig må vi sige, at markederne er mere turbulente, end vi havde forventet. Vi havde nok regnet med en lidt større vækst i markedet. Men det er ikke nogen markant nedjustering," siger direktøren.

Af regnskabet fremgår det således:

"Med de ekstraordinære udgifter i 1. halvår på 5,0 mio. kr. til Indskydergarantifonden, investeringen i Odense og uroen på de internationale finansmarkeder, reviderer vi vores forventninger til helårsresultatet, der nu forventes på et lavere niveau end sidste år, men dog med et positivt resultat. Der er fortsat stor usikkerhed om forudsigelserne af resultatet, med baggrund i nævnte konjunkturudsigter."

Regnskab: Vestfyns Bank nedjusterer

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også