R: Ingen bankpakke i dag

De Radikales Morten Østergaard er glad for, at der nu kommer gang i forhandlingerne, men han tror ikke på, at Brian Mikkelsen kan få en bankpakke hjem i dag.
Foto: Henrik Sørensen
Foto: Henrik Sørensen
AF STEFAN SINGH KAILAY, finanswatch@finanswatch.dk

FinansWatch fangede Morten Østergaard (R) på vej ind til dagens bankforhandlinger, der foregår forud for Økonomi- og Erhvervsministeriets pressebriefing kl. 10.30.

På mødet vil Brian Mikkelsen (K), ifølge Jyllands-Postens oplysninger, fremlægge en bankpakke, der blandt andet lægger op til, at staten skal overtage nødlidende bankers syge lån.

Forventer du, at der bliver præsenteret en færdig pakke på dagens pressebriefing?

”Næh. Vi har fået papirerne sent i går aftes, og selv om vi nok er dem, der har presset mest på for, at der skal gøres noget, så viser erfaringen, at hvis ikke vi gør vores arbejde grundigt nok, så kommer vi til at lave det om igen. Om der lige bliver indgået nye politiske aftaler på nuværende tidspunkt. Det tror jeg ikke,” siger Morten Østergaard.

”Men det er godt, at der kommer gang i drøftelserne, det har vi savnet længe. Vi var lidt alene i forsommeren, da vi sagde, at Bankpakke III ikke fungerede i dens nuværende form, og derfor er vi da glade for, at vi kommer i realitetsforhandlinger om, hvad vi skal gøre ved det. Det er der behov for, og det er et problem, som vi på trods af internationale kriser og alt muligt andet faktisk kan gøre noget ved.”

Hovedet på blokken

”Jeg er glad for, at vi kommer i gang med forhandlingerne, men om vi bliver færdige i dag, det tør jeg ikke lægge hovedet på blokken for.”

Hvad er din holdning til den konsolideringspakke, som Jyllands-Posten har fremlagt i dagens avis?

”Det har jeg ingen kommentarer til. Jeg har fået nogle notater, som er fortrolige, så jeg kan jo ikke kommentere Jyllands-Postens artikel og lade som om, jeg ikke ved noget om de notater.”

Men du forventer ikke, at der ligger en ny bankpakke klar inden weekenden?

”Jeg vil i hvert fald ikke gå så vidt som at sige, at jeg regner med det. Nu må vi have drøftelserne, og der er afsat en time til det. De har brugt, jeg ved ikke hvor mange måneder på alle disse bilag, og så bliver de afleveret sent i går aftes efter kl. 19,” siger Østergaard og tilføjer:

Pikerede ordførere

”Det plejer ordførere af enhver art at blive lidt pikerede over, så alene det kan betyde, at vi nok ikke danser efter hans (Brian Mikkelsen, red.) pibe. Men jeg har i hvert selv mange spørgsmål, som jeg ikke vil gå i detaljer med her.”

Økonomi- og Erhvervsministeriet har ingen kommentarer til den bankpakke, der bliver fremlagt i Jyllands-Posten i dag og er ligeledes tavse om, hvorvidt man forventer, at der bliver præsenteret en færdig pakke på dagens pressebriefing.

Ny bankpakke er klar

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også