FinansWatch

Stresstest holder danske storbanker travlt beskæftiget

EBA er i gang med at analysere de indsendte data fra de europæiske storbanker i forbindelse med stresstesten. I processen har EBA ændret definitioner og krav til detaljeringsgraden utallige gange.

I løbet af sommeren ventes EBA, European Banking Authority, at offentliggøre den stress-test som man gennemfører på de største europæiske banker. Kort fortalt handler det om, at bankernes finansielle robusthed skal vurderes, således at myndighederne er sikre på, at de største banker har kapital og likviditet nok til at modstå forskellige former for dårlige konjunkturer.

For nylig skrev Financial Times, at en række banker var blevet bedt om at sende yderligere data ind til EBA, da bankmyndigheden ikke var tilfredse med kvaliteten af de første indleverede data. Hos flere af de største danske banker bekræfter man nu, at også de er blevet bedt om at opdatere deres data og sende flere informationer afsted til EBA. Men det viser sig, at EBA sådan set helt fra starten af har sat nogle rammer op for stresstesten, som har betydet, at det har været én lang korrespondance mellem EBA på den ene side og bankerne på den anden.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Finanstilsynet langer flere påbud ud til PFA

Inspektion i 2020 har resulteret i en stribe påbud fra Finanstilsynet til PFA. Ifølge topchef har pensionsselskabet enten allerede rettet op på de områder, som Finanstilsynet har rettet kritisk fokus på, eller er i gang med det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs