FinansWatch

Avis: Banker vrede over stress-tests

De europæiske banker er stærkt utilfredse med det europæiske finanstilsyns håndtering af stresstestene, som de mener, har været for rigide og direkte skadelige. Det skriver Financial Times.

Stresstestene, der bliver offentliggjort i næste uge, har været i gang siden marts, men bankerne er stærkt utilfredse med forløbet, efter de i sidste måned blev tvunget til at genberegne flere test efter strengere krav. Bankerne mener, at de nye krav kom for sent, og at finanstilsynet kører en for stram linje.

Op mod 12 banker ventes at dumpe stresstestene. Det gælder især tyske, spanske og græske banker. Især de tyske og spanske banker er stærkt utilfredse med de europæiske stresstest, som de mener ikke tager hensyn til nationale forskelle mellem de enkelte banker.

For de spanske banker kommer resultatet af de nye reviderede stresstest på et meget ubelejligt tidspunkt. Flere af bankerne forsøger at rejse ny kapital, men de forsøg kan blive forpurret af et negativt resultat i stress testene.

- Hvis vi består, er det godt. Men hvis andre i Spanien ikke består, så er det ikke særlig godt nyt for os, siger Enrique Goñi, formand i Banca Civica, til Financial Times.

Stresstest holder danske storbanker travlt beskæftiget

Avis: Stresstest lægges frem 14. juli

Stresstest offentliggøres uden for åbningstid

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs