FinansWatch

Bank of America må betale kunder 44 mia. kr.

Det blev en dyr dag for Bank of America, da man i 2008 midt under finanskrisen overtog den konkursramte boligudlåner Countrywide for 4,1 mia. dollar.

Onsdag morgen skriver Los Angeles Times, at Bank of America er på nippet til at indgå et forlig på 8,5 mia. dollar, eller 44,5 mia. kr., med købere af værdipapirer baseret på dårlige boliglån.

Ligesom de fleste andre amerikanske boliglånsudstedere samlede Countrywide sine udlån i pakker og solgte dem videre til investorer.

Modtagerne af de 8,5 mia. dollar er en gruppe på 22 investorer, deriblandt Pacific Investment Management og BlackRock, der sammen sad med obligationer baseret på boligudlån fra Countrywide for 56 mia. dollar.

Problemerne for Bank of America er dog ikke slut. Fannie May og Freddie Mac samt en lang række institutionelle investorer kræver, at bankerne køber de dårlige værdipapirer tilbage, da de mener udlånerne bevidst underdrev risikoen, da papirerne blev solgt.

Bank of America betalte i januar Fannie May og Freddie Mac 2,8 mia. dollar i erstatning oven i en tidligere betaling på 3,5 mia. dollar.

Anklage: Wall Street fejlede i gigant-IPO

Fed vil have årlige stresstests af banker

Skuffende første kvartal for amerikansk storbank

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs