FinansWatch

DF åbner for statsgarantier til banker

Staten skal stille garanti for gæld til udlandet, når banker fusionerer for at redde livet, foreslår Dansk Folkeparti forud for krisemøde med bankerne.

Oven på de seneste dages krise i den danske banksektor har politikerne afvist at komme bankerne til hjælp med flere skattekroner, men nu bryder Dansk Folkeparti borgfreden. Partiet er som det første klar til at diskutere en ny statsgaranti for lån, som pengeinstitutterne har optaget i udlandet.

Den udenlandske gæld står ofte i vejen for, at de danske banker kan fusionere og skabe en sundere forretning. Når pengeinstitutionerne fusionerer, kan de internationale långivere af frygt for konsekvenserne nemlig kræve, at bankerne betaler deres gæld tilbage her og nu.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs