FinansWatch

Danske: Ingen betydning for funding-situationen

Thomas Hovard, chefanalytiker i Danske Markets, tror ikke at udlandet vil tage notits at bankkrakket i Fjordbank Mors, og dermed er det status quo rent funding-mæssigt for de danske banker.

Thomas Hovard, head of credit research i Danske Markets, siger til FinansWatch, at det selvfølgelig aldrig er godt for bankerne med negativ omtale, men at betydningen vil være minimal for de danske banker, hvis man skal se krakket i Fjordbank Mors i et rent funding-perspektiv.

”Det er så småt det her, at det ikke får nogen negativ betydning. I værste fald får det en marginal negativ betydning for de øvrige danske banker rent fundingmæssigt,” siger Thomas Hovard til FinansWatch.

Som før weekenden

Hans vurdering er, at investorerne på de internationale pengemarkeder vil trække på skuldrene og sige ”nååå ja, det vidste vi godt”, når de ser på krakket i Fjordbank Mors, der ryger i Finansiel Stabilitet fuldstændig på samme vis som Amagerbanken, da sektoren måtte opgive at finde en løsning, der holdt indskyderne og investorerne bag seniorgæld skadesfri.

”Jeg mener, at status er det samme nu, m.h.t. funding, som det var før weekenden. Der er åbent for de største, og lukket for de andre,” siger Thomas Hovard.

Sparekassen Sjælland bryder isen på fundingmarkedet

Nykredit også på vej med funding-model til bankerne

SEB på vej med funding-fond til bankerne

Mere fra FinansWatch

"Blot fordi man er chef er det ikke sikkert at man får gode ideer"

Den amerikanske investeringsplatform Public.com, der er stiftet af danske Jannick Malling, er ved at opbygge en stor udviklingsafdeling i Danmark. Nu er selskabet rykket til nye lokaler centralt i København. Det skal gøre det nemmere at rekruttere medarbejdere og skabe de perfekte rammer for arbejdskulturen, så gode ideer kan boble op nedefra.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs