Spar Nord lunken over for Fjordbank

Lokale aktionærer i Fjordbank Mors flirter med Spar Nord, men får en kølig modtagelse.
AF SVEND BOYE THOMSEN, epn.dk

Det bliver næppe Spar Nord, der træder til med de 200 mio. kr., som en kreds af aktionærer i Fjordbank Mors mangler for at kunne give et seriøst bud på den sunde del af den nu krakkede bank på Mors.

Kommunikationsdirektør i Spar Nord, Ole Madsen, siger til epn.dk, at man i forhold til ekspandering har fokus på større byer og områder, hvor Spar Nord i forvejen er etableret.

"De to ting er som udgangspunkt en udfordring i forhold til Fjordbank Mors. I forhold til vores strategi er det ikke det mest oplagte match, men de må ringe, hvis de vil tale mere konkret om det," siger Ole Madsen, der kun har hørt om flirten gennem pressen.

Har brug for hjælp

Ideen med forslaget Morsø-aktionærerne er, at de selv skyder 200 mio. kr. i den sunde del af Fjordbank Mors, og at Spar Nord ligeledes skyder 200 mio. kr. i banken.

Aktionærerne ønsker en fordeling af aktierne, så 51 pct. går til de lokale ejere og 49 pct. til Spar Nord.

Simon Leicht Simonsen, der sammen med en række andre morsingboere og aktionærer står bag forslaget om et samarbejde med Spar Nord, udtalte tidligere søndag til epn.dk, at det næppe er realistisk, at de lokale aktionærer vil kunne rejse 400 mio. kr. uden hjælp udefra.

Der vurderes at være 'sunde' udlån i Fjordbank Mors for mellem 3 og 4 mia. kr.

Aktionærer vil købe Fjordbanken

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også