FinansWatch

Bundplacering overrasker ikke topchefer

Det kommer ikke som en overraskelse de banker, der ligger dårligst placeret på risikoindekset i dagbladet Børsen. Kun Basisbanken er uenig i listens udformning.

Fem banker bliver udpeget som landets mest risikable i dagens udgave af dagbladet Børsen på baggrund af en analyse foretaget af Niro Invest.

Fra bunden hedder bankerne Fjordbank Mors, Aarhus Lokalbank, Max Bank, Basisbank og Sparrekassen Farsø. Dén placering kommer ikke bag på Aarhus Lokalbank.

”Når det er 2010-tal, overrasker det mig ikke, at vi ender som de næstsidste. Det så dengang meget kritisk ud, og derfor blev der sat nogle ting i gang, hvor der er kommet ny ledelse, og der er blevet lavet en kapitalplan. 2011 er også et vanskeligt år for banken, men vores budskab er, at vi når lige nøjagtig at kæmpe os ud af krisen,” siger direktør i Aarhus Lokalbank til Børsen.

Listens sidsteplads indtages af Fjordbank Mors, der 31. maj i år fik staten som ny storaktionær, da hybrid kapital blev konverteret til aktiekapital, fordi bankens udlån var for store i forhold til kapitalen.

Uenig i konklusion

Max Bank ligger tredjenederst, og det kommer ikke bag på direktør Henrik Lund. Han mener dog ikke, der kan drages paralleller til de krakkede banker.

”Man kan formentlig konstatere i de tilfælde, hvor det går galt, at det er, fordi der ikke er lavet de tiltag i tide, der skal til for at bringe sig på rette vej. Jeg kan forholde mig til, at vi gør alle de ting, der skal gøres for at bevæge os den rette vej, ” siger Henrik Lund.

Basisbankens direktør Kim Bai Wasstrøm mener ikke, at han er topchef i landets mest risikable bank.

”Jeg er uenig i analysens konklusion. Der er mange måder både at styre en bank og læse regnskaberne på. Basisbank har en umådelig stærk likviditetssituation, og det er et af vores vigtigste parametre i dag,” siger han til Børsen.

Avis: Fem banker står svagere end Roskilde Bank før krak

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs