15 banker på kant med tilsynsdiamanten

På baggrund af 2010-tal er der 15 banker, der er i konflikt med et eller flere hjørner i tilsynsdiamanten, skriver Børsen.

15 banker overskrider grænseværdierne i et eller flere af tilsynsdiamantens risikoområder, hvis man kigger på 2010-tallene. Det skriver Børsen på baggrund af Niro Invests risikoanalyse af 99 pengeinstitutter.

Bankerne er Fjordbank Mors, Aarhus Lokalbank, Max Bank, Basisbank, Københavns Andelskasse, Andelskassen J.A.K. Slagelse, Sparekassen Lolland, Ryslinge Andelskasse, Lunde-Kvong Andelskasse, Cantobank, Rise Spare- og Lånekasse, Nykredit Bank, BRF Bank, FIH Erhvervsbank og Banknordik.

Følger udviklingen

Tilsynsdiamanten skal overholdes fra 2012, men Finanstilsynet er løbende i dialog med pengeinstitutterne.

»Allerede i dag er overskridelser af tilsynsdiamanten centralt i dialogen med og overvågningen af bankerne. Men tilsynsdiamanten kan naturligvis ikke stå alene. Risici kan tage mange former, og derfor benytter vi selvfølgelig andre indikatorer, for eksempel solvensoverdækning og vores subjektive vurderinger, når vi tilrettelægger tilsynsarbejdet,« siger Ulrik Nødgaard, direktør for Finanstilsynet, til Børsen.

Avis: Fem banker står svagere end Roskilde Bank før krak

Bundplacering overrasker ikke topchefer

Max Bank: Liste gør hverdagen vanskeligere

Fjordbank: Selvfølgelig har det effekt på kunderne

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også