FinansWatch

Minister klar til at bløde skrap bankpakke op

I et interview med Berlingske gør Brian Mikkelsen det klart, at danske banker ikke skal stilles dårligere end banker i det øvrige Europa, så hvis ikke EU kører i retning af en Bankpakke III-model, vil de danske regler blive blødet op.

Foto: Hougaard Niels

Brian Mikkelsen åbner nu en temmelig stor dør på klem for, at den danske enegang på bankområdet, hvor indskydere og investorer bag seniorgæld taber penge, kan blive en kortvarig march, hvis ikke EU sørger for at rette lovgivningen til, så den ligner den danske.

"Vi valgte jo at lave den bankpakke på baggrund af, hvad vi forventede, der ville være resultatet af EUs drøftelser. Hvis det bliver ændret, vil vi se konstruktivt på, om det er nødvendigt at ændre de danske regler, så de bliver harmoniseret med de europæiske regler," siger økonomi-og erhvervsminister Brian Mikkelsen ( K) i et interview med Berlingske Business.

En af dem der har været utilfredse med den danske enegang er brancheorganisationen Lokale Pengeinstitutter, hvor formand Bent Naur modtager ministerens melding med »voldsom« tilfredshed. Han mener, at en ændring af Bankpakke 3 kan løsne bankernes finansieringsklemme.

»Vi har tordnet mod, at vi skulle gå forrest, fordi det fik voldsomme konsekvenser. Hvis ikke vi havde båret os så dumt ad med Amagerbanken, så ville vi ikke stå i problemerne med at refinansiere statsgarantierne. Nu må vi se, hvordan en ny Bankpakke 3 kommer til at se ud, og så kan det jo være, at finansieringsproblemerne er væk, når vi rammer 2013. Jeg er meget glad for at høre de nye signaler fra ministeren,« siger Bent Naur

Mere fra FinansWatch

Dansk robotrådgiver nedjusterer forventninger

Både hvad angår AUM, antal kunder og omsætning justerer robotrådgiveren Nord Investments nu sine forventninger i den forkerte retning. Årsagen skal findes i de usikre markeder og en faldende investeringslyst, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs