FinansWatch

Nybagt direktør-mor møder fordomme

Er det muligt at være mor og businesskvinde på samme tid? Finansdirektøren i SEB Enskilda, Birgitte Bryne møder kritik fra omgivelserne.

Mobiltelefonen står altid tændt under møderne hos Birgitte Bryne, der er CFO i SEB i Norge - og ny mor. Hun er altid til at komme i kontakt med, hvis der skulle opstår problemer på hjemmefronten. Alligevel møder hun fordomme over for kombinationen af moderskab og en toppost i finansverdenen.

Men det er folk uden for branchen, der ikke forstår hende, ikke internt i SEB Enskilda, hun møder modstand. Da hun tre uger efter fødslen valgte at deltage i et arrangement i mæglerhuset, startede kritikken.

”Jeg måtte være en dårlig mor, når jeg ikke var med barnet hele tiden. Som om det ikke også har en far,” siger Bryne.

Finansdirektøren erkender, at hun arbejder meget og derfor ikke altid kan være hos familien. Det mener hun dog kan vise sig at blive en fordel, fordi hun får et barn, som er mere selvstændigt.

Mere fra FinansWatch

De grønne bæredygtige fonde er også sorte

I Danmark har 109 ud af de i alt 244 grønne såkaldte artikel 9-fonde placeret kundernes penge i selskaber, der baserer dele af sin forretning på fossil energi eller flyindustrien, skriver Børsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs