FinansWatch

Medie: Danskere vil udrulle betaling med 15 kryptovalutaer

Den danske betalingsplatform Coinify vil sammen med fire betalingsvirksomheder fremover åbne op for betaling med bitcoins og 14 andre kryptovalutaer i netbutikker og fysiske butikker, skriver Børsen.

Foto: /ritzau/AP/Rick Bowmer

Betalings- og handelsplatformen Coinify har startet et samarbejde med de fire danske betalingsvirksomheder Yourpay, Quickpay, Gate2payments og Pensopay om fremover at kunne tilbyde netbutikker og fysiske butikker muligheden for at benytte 15 forskellige kryptovalutaer som bitcoins, esther og litecoins.

Det skriver Børsen.

"Vi faciliterer via betalingsvirksomhederne adgangen til digitale valutaer, så de enkelte butikker kan modtage f.eks. bitcoin for de produkter, de sælger," siger Mark Højgaard til avisen, hvor han uddyber, at Coinify, vil konvertere valutaen til danske kroner eller euro i de enkelte butikker.

Trods udrulningen lyder det dog fra Coinify og Yourpay, at der stadig er lang vej endnu med en række udfordringer på området som manglende viden blandt forbrugerne om den bagvedliggende teknologi for kryptovalutaer, spørgsmålet om regulering, sikkerhed og forbrugerbeskyttelse og endelig den massive investeringsinteresse, der for tiden er for for bitcoins.

De 15 kryptovalutaer, som parterne snart vil udrulle i nordiske netbutikker ifølge avisen er Bitcoin, Litecoin, Ether, Bitcoin Cash, Startcoin, TetherUSD, Dogecoin, Reddcoin, Peercoin, StorjX, Nubits, Novacoin, Digibyte, Mastercoin samt Counterparty.

Skatteministeren: Bitcoin rummer store problemer

Nordiske aktieindekser lagt ned af tekniske problemer

Den australske centralbank er åben for elektroniske pengesedler

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere