FinansWatch

Den australske centralbank er åben for elektroniske pengesedler

Australiens centralbank vil se på fordele og ulemper ved at udstede penge baseret på Bitcoin-teknologien.

Australiens centralbank vil se på mulighederne for at udstede penge baseret på Bitcoin-teknologien.

Den australske centralbank overvejer at udstede elektroniske pengesedler ved hjælp af teknologien bag kryptovalutaen bitcoin.

Centralbankchef Philip Lowe sagde i en tale onsdag, at banken fortsat vil se på fordelene og ulemperne ved at udstede en elektronisk form for australske pengesedler.

"Det er muligt, at den australske centralbank med tiden udsteder en ny form for digitale pengesedler. Måske ved hjælp af distribueret teknologi," siger Philip Lowe på det australske betalingstopmøde ifølge Financial Times.

Centralbanken er også ved at udforske et nyt digitalt afviklingssystem baseret på brugen af blockchain-teknologien bag bitcoin. Den digitale dollar kan udstedes og opbevares i forbrugernes digitale tegnebøger, som derefter kan bruges til betalinger på samme måde som fysiske sedler.

Udviklingen kommer samtidigt med, at værdien af bitcoin er steget i løbet af de seneste uger og tirsdag nåede et rekordhøjt beløb på 17.428 dollar (110.237 kr.) efter at have startet året på 1000 dollar (6325 kr.), skriver avisen.

/ritzau/FINANS

Forsiden lige nu

Danske Bank hyrer og Nordea fyrer

Der er stor forskel på udviklingen i antallet af medarbejdere i Danske Bank og Nordea. Mens der er blevet næsten 1.000 flere ansatte i Danske Bank over det seneste år, så er der 2.600 færre, der kan kalde sig Nordea-medarbejdere. (Opdateret)

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere