FinansWatch

Banknordik byder på Amagerbanken

Færøske Banknordik melder åbent ud, at den har budt på de sunde dele af Amagerbanken, og at den venter en afklaring i løbet af en uges tid. (Opdateret 10.21)

Banknordik er fortsat sultne på en større markedsandel i Danmark trods kraftig vækst de seneste år. I en fondsbørsmeddelse skriver banken, at den har budt på de sunde dele af Amagerbanken.

"Banknordiks interesse for at overtage dele af Amagerbanken er i overensstemmelse med bankens strategi om kontrolleret vækst, som har været ledetråd for dens kraftige udvikling i de senere år. Strategien bygger på en tæt relation til kunderne, stram styring af kreditgivningen samt vægt på lønsomhed i alle aktiviteter. Banknordik købte sidste år ni af Sparbanks filialer i Jylland og på Fyn og tre på Grønland," skriver banken.

Tæt dialog med kunderne

”Vi ønsker at udvide vores aktiviteter i Danmark yderligere. Først og fremmest gennem organisk vækst, men vi har også holdt øje med muligheder for at overtage attraktive aktiviteter, der passer til vores måde at drive bank på. Vi lægger som Amagerbanken vægt på tæt dialog med kunderne og nære relationer til det lokale marked,” siger Janus Petersen, administrerende direktør i BankNordik.

Af meddelelsen fra banken fremgår det, at investeringen, hvis den går igennem, vil blive finansieret gennem dels egne midler, dels via en styrkelse af bankens i forvejen solide kapitalgrundlag.

"Banken har således været i dialog med udvalgte institutionelle investorer, som bakker op om investeringen og har givet bindende tilsagn om at bidrage med hybridkapital til en væsentlig del af finansieringen af købet," skriver Banknordik.

"Af hensyn til salgsprocessen kan der ikke gives nærmere oplysninger om buddets omfang og vilkår på nuværende tidspunkt. BankNordik er derfor på nuværende tidspunkt afskåret fra at belyse de forventede økonomiske, forretningsmæssige og organisatoriske følger af et eventuelt køb. Finansiel Stabilitet har imidlertid planlagt en hurtig behandling af de modtagne tilbud og afgørelse herom," skriver Banknordik

BankNordik formentligt ikke blandt Amagerbejlere

BankNordik: Vi er bundsolide

Regnskab: Vækstsulten færing tredobler bundlinjen

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs