FinansWatch

Kondrup: "Too big to fail"-debat ved at køre af sporet

Direktøren i Lokale Pengeinstitutter mener, at debatten i Danmark omkring ”systemisk vigtige banker” har taget en mærkelig drejning. I udlandet udlægges det flere steder ubetinget negativt at blive udpeget som ”systemisk vigtig”, mens det virker omvendt herhjemme.

I forbindelse med generalforsamlingen i Jyske Bank i sidste uge gjorde bankens ledelse og bestyrelse det klart, at man takkede pænt ”nej tak” til Bankpakke III, fordi man opfattede sig selv som ”systemisk vigtig”. Derfor ville det være unødvendigt at komme ind under Bankpakke III, som skal sikre, at bankkrak kan foregå i god ro og orden uden gener for bankkunderne, mens selve banken prompte flyttes over i et statsligt selskab.

Efterfølgende var Anders Dam på banen og indirekte efterlyse, at de danske politikere meldte ud, hvilke banker de anså som systemisk vigtige, ligesom man har gjort det i Sverige, hvilket har smittet positivt af på de svenske bankers ratings hos kreditvurderingsbureauerne.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Danske Bank må væbne sig med tålmodighed i Mobilepay-fusion

Danske Bank sigtede sidste sommer efter at sende Mobilepay ind i nordisk fusion omkring sidste årsskifte, men siden har tidsplanen rykket sig. Processen har taget længere tid end ventet, lyder det fra Danske Bank, som ikke er i tvivl om, at fusionen bliver godkendt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs