FinansWatch

Analyse: Danskere stoler ikke på mobilbanken

73 pct. af danskerne vil ikke bruge mobilen til bankforretninger, viser ny analyse for Tænk Penge.

Det er hurtigt og nemt, men hele 73 pct. af danskerne siger nej tak til at bruge deres mobiltelefon til at ordne bankforretninger.

Det viser en ny analyse fra FBR Analyse for Tænk Penge ifølge politiken.dk.

39 procent siger, at årsagen er, at de ikke er trygge ved det.

Behov ændres

Ifølge underdirektør i Nykredit Digitale Kanaler Thomas Egede Kragh vil danskernes behov ændre sig.

"Vi tror på, at flere danskere gerne vil have denne her platform om et år. Det kan være svært at svare på, hvad ens behov er om et år. Jeg tror ikke, man kan forestille sig om et år at være en bank uden at have en mobilbank," siger han til Tænk Penge.

Ikke sms'e

Den vurdering er professor ved Center for anvendt informations-og kommunikationsteknologi ved CBS, Jan Damgaard, enig i.

”Hvis man havde spurgt danskerne, om de ville bruge sms'er, inden det kom på markedet, ville svaret nok have været det samme. Sms'er har derimod skabt et behov. På samme måde vil applikationer skabe et behov i situationer, hvor vi ellers ville have brugt netbank,” siger han.

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs