Tilsyn sætter ekstra fokus på dumpede finansvirksomheder

Tilsynet har ekstra fokus på de 14 danske forsikrings og pensionsselskaber, der ikke kan leve op til de kommende Solvens II-regler.

Det gik næsten for dem alle sammen. Men 14 unavngivne forsikrings eller pensionsselskaber ud af 121 deltagere vil ikke - ud fra 2009-tal - kunne klare de kommende Solvens II-regler, viser en test gennemført af Finanstilsynet. Der var dog ikke overraskelser for tilsynet i dumpeklassen - alle 14 selskaber bliver allerede fulgt tæt.

Tilsynet vil ikke afsløre hvilke pensionskasser og forsikringsselskaber, der ikke helt har penge nok. Det fremgår dog af en meddelse fra Finanstilsynet, at det i forsikringsbranchen kun er 0,7 pct. af markedet, der skal redde sig selv. På pensionsfronten ser det værre ud; tre selvstændige pensionskasser med en samlet markedsandel på 8 pct. kan ikke klare kravene.

Hemmelige selskaber

I navngiver ikke de selskaber, der bliver fremhævet som havende problemer?

"Vi har brug for de her resultater for at finde ud af hvordan Solvens II virker - reglerne som sådan træder jo ikke kraft før om et par år," siger kontorchef i tilsynet Per Plougmand Bærtelsen til FinansWatch.

Han glæder sig samtidig over, at de fleste danske selskaber i undersøgelsen er klar til de nye krav - og er ikke så overrasket over hvem, de hemmelige syndere er.

Må finde en redning

I mere end antyder, at de her selskaber der ikke lever op til kravene skal til at finde nogle løsninger på deres problemer - fusionere, for eksempel?

"Det er klart, at de selskaber, der ikke kan leve op til kravene har nogle udfordringer fremadrettet," siger Per Plougmand Bærtelsen.

Selv om reglerne ikke er trådt i kraft endnu, vil I så følge de 14 selskaber, der ikke kan klare dem lige nu, tættere i fremtiden?

"Ja, altså vi har fokus på de her selskaber. Men det har vi haft i noget tid - vi er ikke overraskede over hvem det er, der ikke lever op til reglerne."

Tilsyn: 14 forsikrings- og pensionsselskaber falder for nye regler

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også