FinansWatch

Carsten Andersen: En opgave der skal løses

Den tidligere Sydbank-chef, Carsten Andersen, har taget imod en opfordring fra Finansministeriet om at blive formand for Aarhus Lokalbank. Andersen afventer den forestående generalforsamling.

Foto: Andreasen Carsten

Rygterne i Børsen talte sandt.

Det bliver den tidligere Sydbank-direktør, Carsten Andersen, der som bestyrelsesformand skal forsøge at genrejse den pressede Aarhus Lokalbank.

I første omgang afventer Carsten Andersen dog, at de juridiske formaliteter falder på plads, før han vil udtale sig om den forestående opgave.

På betingelse af kapitalplan

”Jeg har fået en henvendelse fra Finansministeriet, om jeg vil påtage mig opgaven. Det har jeg så sagt ja til, betinget af at kapitalplanen gennemføres i sin helhed, og at den vedtages på generalforsamlingen den 19. marts,” siger Carsten Andersen til FinansWatch.

Hvorfor har du sagt ja til den opgave?

”Når man får en opfordring fra ministeriet, så var det min indstilling, at så siger man OK, fordi der er en opgave, der skal løses. Men jeg har ikke flere kommentarer før efter den 19. marts”.

Erfaring som bankmand

Har du prøvet den slags kriseledelse før? Eller bestyrelsesarbejde i skrantende virksomheder?

”Det har jeg ikke nogen kommentarer til, men det er vel min mangeårig erfaring som bankmand, der får ministeriet til at rette henvendelse til mig. Den kan jeg ikke løbe fra,” siger Carsten Andersen til FinansWatch.

Carsten Andersen blev sidste år afløst af Karen Frøsig som topchef i Sydbank.

Carsten Andersen foreslås som formand i Aarhus Lokalbank

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs