Storkunde-tab sender Diba Bank i rødt

Diba Bank havde kurs mod et positivt resultat for 2010, men to begivenheder ændrede de lovende takter for banken.

En større nedskrivning på en stor kundes udlån og Amagerbankens konkurs er ifølge Diba Bank årsag til, at banken som i 2009 har røde tal på bundlinjen.

Der var ingen vej uden om yderligere nedskrivninger, konstaterer banken.

"Jeg vil ikke lægge skjul på, at det ærgrer mig rigtig meget, at vi ikke kan fremvise et positivt resultat, som det længe tegnede til. Det er det, man kalder en streg i regningen," siger bankens administrerende direktør, Petter Blondeau, i en meddelelse.

Tilbage i sort

Samlet ender Diba Banks nettounderskud på 41 mio. kr. mod et underskud på 97 mio. kr. i 2009. Udover de yderligere nedskrivninger på en af bankens storkunder skriver Diba Bank, at Amagerbankens konkurs udløser en indbetaling til Garantifonden på forventet 9 mio. kr.

Trods et samlet nettounderskud på næsten 140 mio. kr. over de seneste to år kan banken trods alt stadig glæde sig over at kunne råde over en egenkapital på næsten 500 mio. kr. For 2011 venter Diba Bank at få vendt skuden rent indtjeningsmæssigt, så aktionærerne atter kan glæde sig over sorte tal på bundlinjen.

Nedskrivninger vil falde

"Vi forventer en basisindtjening (resultat før kursreguleringer, nedskrivninger på udlån og skat) for 2011 i niveauet 50-60 mio. kr. Det samlede årsresultat forventer vi bliver positivt, da vi vurderer, at nedskrivninger på udlån vil falde markant i 2011, og der ikke længere er større enkeltengagementer, der vil kunne påvirke de samlede forventninger til et positivt resultat," siger Petter Blondeau.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også