Regnskab: Nørresundby Banks årsresultat stiger med 80 pct.

Bankens resultat for 2010 før skat stiger med 80 pct. i forhold til 2009. Banken forventer fortsat usikkerhed i 2011.

Nørresundby Bank er kommet ud af 2010 med et resultat, der er bedre end budgetteret.

Resultatet før skat stiger fra 42,6 mio. kr. i 2009 til 76,5 mio. kr. i 2010. Heri indgår udgifter til Bankpakke I, som er 41,4 mio. kr., skriver banken i en meddelelse. Bankens primære resultat er 139,9 mio. kr.

Bestyrelsen betegner resultatet som tilfredsstillende, selvom markedsvilkårene stadig er vanskelige for banken, hvilket bl.a. har konsekvenser for bankens udlån, der alligevel steg fra 5,9 mia. kr. til 6,1 mia. kr.

Udbytte på 20 pct

Banken har fortsat nedskrivninger på et relativt højt niveau, erkender banken, der i 2010 måtte nedskrive for 88,6 mio. kr.

På baggrund af de senere års resultater, og fordi man nu er ude af Bankpakke I, mener bestyrelsen, at der nu kan betales et udbytte på 20 pct. pr. aktie.

"Efter afvikling af Bankpakke I er det igen muligt at udbetale udbytte. På baggrund af de senere års regnskabsresultater og bankens robuste kapitalforhold indstiller bestyrelsen til generalforsamlingen, at der udbetales 20 pct. i udbytte pr. aktie," skriver banken i meddelelsen.

Fortsat usikkerhed

Forventningerne til 2011 er fortsat præget af usikkerhed, mener banken. Driftresultatet for 2011 før kursreguleringer og nedskrivninger på udlån forventes derfor i niveauet 130-140 mio. kr.

”Det er bankens opfattelse, at der stadig er usikkerhed omkring udviklingen i arbejdsløsheden, renten og ejendomspriserne. Usikkerhedsfaktorer, der skal stabiliseres, før det med sikkerhed kan konstateres, at vi er på vej ud af krisen,” skriver banken.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også