FinansWatch

Ensom analytiker advarer om ny bankkrise

Det er ikke alle i Davos, der er optimister. Oliver Wyman-partner mener, at nogle ubalancer i økonomien er større nu, end da finanskrisen brød ud.

Det er ikke alle i Davos, der har travlt på de tykke tæpper med small-talk, champagne, uddele visitkort og spise små lækre appetit-vækkere.

Den positive stemning, der ellers hersker under det politisk- økonomiske topmøde i de schweiziske alper, er ikke trængt ind under døren på Barrie Wilkinsons værelse, når han sidder på sit hotel og spekulerer over verdens tilstand. Wilkinson er partner i konsulentfirmaet Oliver Wyman, der er et respekteret firma, der laver analyser for og om den finansielle sektor, bl.a. var det dem der undersøgte Saxo Bank fornylig.

Barrie Wilkinson er bekymret for, at en ny finanskrise kan være under opsejling:

"De grundlæggende problemer er slet ikke blevet løst. De forhold, der udløste den sidste krise - en slap monetær politik og ubalancer i den internationale handel - er faktisk større nu, end de var dengang," skriver Wilkinson i sit indlæg "The Financial Crisis of 2015: An Avoidable History".

Mere fra FinansWatch

Alm. Brand gennemfører emission i dag

Fortegningsemissionen af nye aktier udstedt af Alm Brand for at finansiere købet af den danske del af forsikringsselskabet Codan bliver i dag gennemført.

Krav om vatpinde og vaccineskud breder sig i finanssektoren

En række finansvirksomheder har i denne uge indført krav om coronapas for medarbejderne, og flere har oprettet egne testcentre for at sikre tryghed på arbejdspladsen. Ifølge Nicole Offendal, adm. direktør i FA, giver det rigtig god mening med krav om coronapas og test.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs