Uenighed om "whistleblowers"

Jyske Bank mener ikke, at der er brug for en ekstern ordning til at sikre at bankansatte anmelder mistænksom adfærd hos kollegaer, som Finanstilsynet i øjeblikket arbejder på.

Finanstilsynet undersøger i øjeblikket mulighederne for at lave en ordning, der skal sikre, at bankansatte råber op, hvis de observerer mistænksom adfærd hos deres kollegaer. I finanssektoren deler en sådan ekstern whistleblower-ordning imidlertid vandene, skriver Berlingske.

”Set med vores øjne er der ikke brug for en ekstern ordning via Finanstilsynet, da vores nuværende system fungerer. Vi har haft en intern whistleblower-ordning i mange år, hvor man kontakter intern revision, som referer direkte til bestyrelsen. Anmelderen forbliver anonym i forhold til resten af koncernen, og det fungerer i praksis,” siger bankdirektør Leif Flemming Larsen fra Jyske Bank til avisen.

Når ledelsen er problemet

Hos de bankansattes organisation, Finansforbundet, understreger næstformand Michael Budolfsen imidlertid betydningen af en ekstern ordning.

”En afgørende forskel på interne og eksterne ordninger er i sagens natur, hvis det er ledelsen, der er problemet. Netop derfor er det vigtigt, at ordningen kobles op på Finanstilsynet, der i forvejen har tilsynspligten,” siger han til Berlingske.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også