FinansWatch

Whistleblower-ordning kræver opgør med retsprincipper

Det er en vanskelig sag at sikre finanssektorens ”sladrehanke” den nødvendige anonymitet, lyder det fra Finanstilsynet, der i øjeblikket undersøger mulighederne for en fælles whistleblower-ordning for sektoren.

Foto: Colourbox

Det kræver formentlig et favntag med fundamentale principper i forvaltningsloven, hvis en national whistblower-ordning skal fungere optimalt. Kun på den måde, kan man nemlig sikre ”sladrehanken” fuld anonymitet. Og netop anonymiteten er afgørende, påpeger Finanstilsynet, der i øjeblikket undersøger muligheden for en fælles wistleblower-ordning for den finansielle sektor.

Indtil videre har den undersøgelse resulteret i analyser af erfaringer fra andre lande herunder England og Norge, uden at man ifølge vicedirektør Julie Galbo har fundet en model, som man umiddelbart kan kopiere direkte til danske forhold.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

"Blot fordi man er chef er det ikke sikkert at man får gode ideer"

Den amerikanske investeringsplatform Public.com, der er stiftet af danske Jannick Malling, er ved at opbygge en stor udviklingsafdeling i Danmark. Nu er selskabet rykket til nye lokaler centralt i København. Det skal gøre det nemmere at rekruttere medarbejdere og skabe de perfekte rammer for arbejdskulturen, så gode ideer kan boble op nedefra.

FA opfordrer til brug af sektoraftaler

Finanssektorens Arbejdsgiverforening opfordrer til brug af de særlige coronaaftaler, så en hverdag med hjemmearbejde og hjemsendte børn kan hænge sammen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs