FinansWatch

Avis: Danskerne blev vildledt om Bankpakke II

Bankpakke II blev ikke skabt for at øge udlån til danskerne, som regeringen og bankerne hævdede i 2009. Ifølge Politikens oplysninger skulle bankpakken redde bankerne.

Bankpakke II blev lanceret som en kreditpakke, der skulle sikre, at både private og virksomheder kunne låne flere penge til gavn for samfundsøkonomien. Men ifølge Politiken var den forklaring bare spin og vildledning.

Dokumenter fra Wikileaks, som Politiken er i besiddelse af, afslører, at formålet med pakken var en anden. Nemlig at redde nødlidende banker. Det vurderede chefer i banksektoren, bl.a. Mark Luscombe fra Citigroups danske afdeling og Jan Olsen, chef for Danske Banks afdeling for fremme af international handel, under samtaler med folk fra USAs ambassade.

Da den daværende ambassadør, James P. Cain,skriver hjem om den netop vedtagne kreditpakke, skriver han bl.a.

”Både han (Jan Olsen, red.) og Luscombe karakteriserer det som politisk spin, når regeringen stædigt fastholder, at pakken ikke er en redningsplan for bankerne”.

Hverken Mark Luscumbe eller Jan Olsen vil kommentere på artiklen i Politiken, men pressechef i Danske Bank, Anders Klinkby, siger, at Jan Olsen befandt sig langt fra bankens ledelse og ikke var talsmand for banken.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs