Forbrugerombudsmand holder fast i banksager

Forbrugerombudsmanden vil gøre det vanskeligere for bankerne, at ignorere afgørelser for Pengeinstitutankenævnet.

Bankerne afviser stadig oftere at følge afgørelser fra Pengeinstitutankenævnet, som går bankerne helt eller delvist imod. Det viser et svar fra økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen til Folketingets Erhvervsudvalg. Forbrugerombudsmanden vil stoppe den praksis. Det skriver Økonomisk Ugebrev.

"Vi har aftalt med Pengeinstitutankenævnet, at de udover at oplyse klagerne om muligheden for at få det offentlige til at dække omkostningerne ved en individuel retssag ved domstolene, også kan indsende sagen til mig, hvorefter vi afgør, om der er grundlag for at tage retlige skridt," siger forbrugerombudsmand Henrik Øe til Økonomisk Ugebrev.

Forbrugerombudsmanden oplyser, at han indtil videre har valgt at gå videre med alle de sager, hvor bankkunder har henvendt sig efter et medhold i Pengeinstitutankenævnet, men hvor banken har nægtet at følge afgørelsen.

Selvstændig vurdering

"Når bankkunder har fået ret i ankenævnet, er der stor sandsynlighed for, at vi tager sagen op. Vi vil selvfølgelig selvstændigt vurdere hver enkelt sag, og indtil videre har vi valgt enten at arbejde for at forlige sagen eller tage retlige skridt," siger Henrik Øe.

Han oplyser, at der er cirka 25 sager, som har været eller er på vej gennem systemet, hvor bankerne har valgt at ignorere en pengeinstitutafgørelse. Hertil kommer, at der er modtaget cirka 580 klagesager, hvoraf de fleste er under behandling, mod en række banker. Den største del stammer fra den tidligere Roskilde Bank.

Der forventes afgørelser i blandt andet ni konkrete sager, som omhandler Jyske Banks salg af den skandale ramte investeringsforening Jyske Invest Hedge Neutral. En afgørelse i prøvesagerne ventes at falde i foråret 2012.

(RB-Børsen)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også