FinansWatch

Nordjyske: Ved ikke om vi vil følge afgørelse

Nordjyske Bank er endnu ikke sikre på om man ønsker at følge afgørelsen fra nederlag, banken har lidt i Pengeinstitutankenævnet.

I Nordjyske Bank har man endnu ikke besluttet hvad man vil gøre med det præcedenssættende nederlag, banken for nylig led i Pengeinstitutankenævnet.

"Nu er vi ikke ligefrem vant til at tabe i ankenævnet, og hvis sagen så også har principiel karakter må det selvfølgelig også indgå i overvejelserne. Vi er selvfølgelig ikke helt enige med klagerne i deres fremstilling af sagen. Vi regner med at tage en beslutning inden vores svarfrist udløber omkring d. 20 januar," siger direktør Claus Andersen fra Nordjyske Bank til FinansWatch.

Nævnets kendelse underkender med stemmerne tre mod to en renteswap-aftale fra 2007, og pålægger banken - med tilbagevirkende kraft - at erstatte aftalen med et fastforentet lån.

Ankenævnet har udvalgt kendelsen til offentliggørelse i årsberetningen, og ifølge cheføkonom Carsten Holdum fra Forbrugerrådet vil afgørelsen kunne danne præcedens for en stribe af lignende sager, der allerede er undervejs.

Afgørelse underkender renteswap-aftaler

Mere fra FinansWatch

Danskerne satte pensionsrekord i coronaår

Den danske pensionsformue steg med 4 pct. i 2020 i forhold til 2019. I alt har danskernes lagt mere end 123 mia. kr. oveni pensionsformuen sidste år, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs