Politikere vil hjælpe strandede bankkunder

Flere sider af folketinget vil forhindre, at tusindvis af kunder strander uden en bank om få år.

Reglerne for statens afviklingsselskab betyder, at tusindvis af privatkunder og erhvervsdrivende om tre år kan stå uden en bankkonto.

Finansiel Stabilitet har nemlig forpligtet sig til at afvikle de krakkede banker inden for fem år. Det betyder, at de strandede bankkunder risikerer at stå tilbage uden indlånskonto, dankort og adgang til kontanter. Den eneste forbindelse mellem banken og kunderne vil herefter være kundernes gæld. Det skriver Berlingske Business.

Arbejder benhårdt

Hos Finansiel Stabilitet erkender adm. direktør Henrik Bjerre-Nielsen, at sådan en situation kan opstå.

”Det er rigtigt. Det er også derfor, vi arbejder benhårdt for at finde nye bankforbindelser til vores kunder,” siger han til Berlingske Business.

Politisk opbakning

Det har dog vist sig vanskeligere end antaget at afhænde de ofte dårligt stillede kunder i de krakkede banker. Senest har Finansiel Stabilitet måtte kæmpe hårdt for at finde aftagere til de strandede kunder i Roskilde Bank. Derfor er der en risiko for at mange ender uden en bankrådgiver og en hæveautomat. Fra flere sider i Folketinget vil man dog gøre en aktiv indsats for, at det ikke sker.

”Hvordan i alverden skal en detailbutik eller en mindre håndværkervirksomhed overleve, hvis han ikke har mulighed for at komme af med de penge, han har tjent i løbet af dagen? Det er jo en umulig situation. Vi må sørge for, at det ikke sker, ” siger de radikales erhvervsordfører, Morten Østergaard, til Berlingske. Også Socialdemokraterne og økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) erklærer sig ifølge avisen klar til at gribe ind.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også