FinansWatch

Udlån til virksomheder falder 6 pct.

Nationalbankens nye tal viser, at bankers udlån til virksomheder er faldet 6 pct. i forhold til samme måned sidste år. Store enkeltengagementer trækker ned.

Bankers udlån til virksomheder, eksklusiv realkreditlån, er faldet med 6 pct. i forhold til samme måned sidste år. Udviklingen skyldes ifølge Nationalbanken især, at enkelte udlånsforretninger med store industrivirksomheder er ophørt, således at udviklingen kan tilskrives få virksomheder.

Kigger man på tallene inklusive realkredit, så er udviklingen stabil sammenlignet med november sidste år, hvor der kun er tale om et fald på 0,3 pct. Det skriver Finansrådet i en pressemeddelelse.

Derudover viser nye tal fra i dag, at erhvervsvirksomheders realinvesteringer er faldet det seneste år, mens opsparingen er stigende. Det betyder, at virksomheder er i gang med at nedbringe gælden.

En ny temapublikation fra Danmarks Statistik i dag viser desuden, at kun hver tiende virksomhed forventer, at adgang til lånefinansiering kan blive en udfordring i de kommende år. Til gengæld forventer hele 6 ud af 10 virksomheder, at den økonomiske situation kan lægge en begrænsning på deres vækst.

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs